Variatietip! Andijviesalade met feta, noten en ei

Kosten: €1,50 p.p.     Bereidingsduur:  10 minuten    Oerbosrating: ****

Vandaag meteen maar een Variatietip!. Om het budget laag te houden kan het handig zijn om wat grotere hoeveelheden te kopen. Zo ook met de fijngesneden andijvie van de Albert Heijn. Gisteren stond de Andijviesalade met feta en amandel op tafel bij het avondeten. Vandaag heb ik deze salade aangepast om wat meer calorieën toe te voegen aan het geheel. Ik wil namelijk graag de dag doorkomen. De noten die ik gebruikt heb zijn afkomstig uit de ongezouten notenmix van de C1000.

Ik heb ten opzichte van het orginele recept de amandeltjes vervangen door noten en twee eieren erbij gedaan. De rest is het zelfde. Ik heb de eieren 10 minuten gekookt. Als je twee eieren een beetje overdreven vindt, doe je er gewoon 1 in!

andijviesalade met feta, noten en ei
andijviesalade met feta, noten en ei

 

Ingrediënten (voor 1 personen):

  • 100 gram andijvie – €0,35
  • 50 gram feta – €0,40
  • handje ongezouten noten –  €0,50
  • scheutje olijfolie – €weinig
  • scheutje balsamico-azijn – €weinig
  • hoopje honing – €weinig

Het was heerlijk. Net als het orgineel. Door de extra noten en ei ligt hij wat zwaarder op de maag en is de smaak net wat rijker. Perfect als lunchsalade als je het mij vraagt! Helaas een sterretje aftrek vanwege de feta wederom.

oerbosrating van 4 sterren
oerbosrating van 4 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>