Rode curry met kip, paksoi, taugé en bataat

Kosten: €3,50 p.p.     Bereidingsduur: 25 minuten    Oerbosrating: *****

Ook oosters getint eten is prima oer te eten. Noodles zijn niet een vereiste daarvoor. Vandaag stond er dan ook rode curry met kip op het programma. De kip betrof vandaag helaas plofkip van de C1000. De tauge, paksoi, rode currypasta en kokosmelk komen daar ook vandaan. De bataat en de rode ui heb ik gekocht bij Versmarkt Medina. Helaas heb ik de foto gemaakt toen ik al een tijdje aan het bunkeren was. Anders was de foto veel mooier geworden. Het lijkt groene curry, maar het is rode curry.

Snijd de bataat in fijne blokjes. Bak deze in een koekenpan met een snufje boter rondom op hoog vuur en zet daarna het vuur laag om de bataat door te laten garen. Knip de kip in hapklare brokjes en bak deze tien minuten nadat je de bataat hebt opgezet in een wok met (wok)olie op hoog vuur bruinig en zet daarna ook onder deze pan het vuur laag. Snijd de paksoi en de rode ui in stukken en voeg deze bij de kip. Een paar keer omscheppen en de rode curry kan erbij. Schep de rode currypasta in de wok en voeg de bijbehorende hoeveelheid kokosmelk er ook in. Goed roeren om de currypasta mooi te verdelen over al het eten. Voeg als laatste de bataat en de tauge bij in de wok en laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.

Rode curry met kip, paksoi, taugé en bataat
Rode curry met kip, paksoi, taugé en bataat

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 500 gram plofkipfilet – €3,5
  • 1 kg bataat (de paars/gele) – €2,5
  • 1 paksoi – €2
  • 125 gram tauge – €1
  • 3 eetlepes rode currypasta – €0,7
  • scheutje kokosmelk – €0,3
  • 1 rode ui – €weinig

LEKKER! Sowieso vind ik eten dat je uit een bakje kunt eten veel lekkerder dan eten waarmee dat niet kan. Nu zonder grappen. De zoete smaak van de bataat is fantastisch met de hete rode curry. De prijs is goed, het oerniveau is maximaal. Ik ga gewoon de maximale waardering toekennen aan dit heerlijke gerecht. Als het budget het toelaat zou ik zeker voor andere kip gaan, maar als je niet anders kan is deze plofkip goed benut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>