Rode bieten met bloemkool en kalfssaucijzen

Kosten: €4 p.p.     Bereidingsduur:  40 minuten    Oerbosrating: ***

Zo koop ik plotseling een boel bietjes, dus dan zijn er opeens ook een boel recepten van. Het maakt mij niet uit, want ik vind het heerlijk. De bieten zijn van Versmarkt Medina, de bloemkool en de kalfssaucijzen zijn van de C1000.

Schil de bieten en snijd deze in blokken. Doe de bieten vervolgens in een pak met kokend water. Laat de bieten 30 minuten koken. Zet na 20 minuten de bloemkool(roosjes) op in een laagje water. Bak de kalfssaucijzen in wat boter rondom bruin en zet daarna het vuur laag. Als de bieten gaar zijn rasp ik ze vaak met mijn moulinex maanlander. Alles kan op het bordje en smullen maar. Wederom greep ik naar wat crème fraîche omdat ik dat zo lekker vind erbij.

Rode bieten met bloemkool en kalfssaucijzen
Rode bieten met bloemkool en kalfssaucijzen

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 kalfssaucijzen – €3,2
  • 600 gram bieten – €1,2
  • 1 bloemkool – €2,8
  • klodder crème fraîche – €weinig

De maaltijd heeft veel weg van de maaltijd van gisteren. Eigenlijk is alles gewoon nét iets minder. De smaak is iets minder, de prijs is iets minder. Het oergehalte is wel hetzelfde. Het smaakte prima, het was ook zeker voedzaam. Maar bij een gemiddeld gerecht hoort een gemiddelde rating. 3.

oerbosrating van 3 sterren
oerbosrating van 3 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>