Praktische tip: Lunch(salade) meenemen

De eerste praktische tip gaat over het meenemen van je lunch. Een veel gehoorde vraag is hoe je nou zo gezond kunt eten als je niet thuis bent. Een oplossing is het meenemen van je eten, net als een traditioneel lunchpakketje met broodjes.

Ik heb een aantal Ziploc bakjes die groot genoeg zijn om een aardige salade in mee te nemen. ‘s Ochtends maak ik een salade. Op de foto is dat de andijviesalade met feta, noten en ei. Het klaarmaken van zo’n salade kost ongeveer 15 minuten, voordat het bakje dicht gaat laat ik de worst en ei eerst even afkoelen. Het verbaast me eigenlijk hoe weinig tijd het echt kost. En het genot ‘s middags is erg groot. Terwijl al mijn omstanders kroketten, broodjes kaas en appelflappen naar binnen schuiven, zit ik aan mijn (nagenoeg) oer-proof heerlijke salade. Door het ei, de worstjes en de noten is het calorisch ook aardig in orde. Ik neem toch vaak nog een banaan mee om genoeg energie binnen te krijgen, maar dat terzijde.

lunchbakje
lunchbakje

Het bakje sluit luchtdicht af dus je hebt geen gare luchtjes in je tas en het blijft ook nog eens allemaal lekker vers.

Conclusie: lekker eten en het kost weinig extra tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>