Over Oerbos

Deze blog is een creatie van Jasper Bos.

Ik ben een nieuwsgierige jongen. Behoorlijk eigenwijs. Ik doe dingen graag anders dan anderen. Soms juist niet.

Oerleven is een ‘hot topic’. Het ene na het andere boek komt uit. De onderwerpen variëren van psychologie tot voeding, en van beweging tot lifestyle.

Oervoeding is er bij mij met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Toen ik groot werd en op mijzelf ging wonen heb ik dit concept wegens een natuurlijke dosis post-puberaal gedrag lang verlaten. Nieuwsgierigheid heeft mij er weer bij teruggebracht. Vanaf 2013 ben ik een trotse experimentalist van oervoeding. Sporadisch verdiep ik mij ook in de andere aspecten van het oerleven.

Een veel gehoord punt van kritiek tegen oervoeding is de prijs ervan. Het zou veel tijd én veel geld kosten. Het doel van deze blog is dan ook inzicht te geven in de mogelijkheden van oerleven op een budget. Ik zal niet beweren 100% oer te eten of te doen, ook niet dat ik per direct de bio-industrie zou willen beëindigen. Binnen de grenzen van mijn bankrekening zoek ik naar een mooie balans tussen prijs, persoonlijke gezondheid en verantwoord inkopen. Vooral dat laatste schiet er vaak bij in.

Gewapend met Oergondisch Genieten en De Kunst van het Heldere Denken verken ik deze ‘nieuwe’ hype.

Jasper