Merquez met spinazie, bataat en komkommer-feta salade

Kosten: €3,50 p.p.     Bereidingsduur: 25 minuten    Oerbosrating: *****

In deze maaltijd zijn alleen maar producten van een kleine buurtsuper verwerkt.  Jawel, Versmarkt Medina. Vooral hun worstjes zijn fenomenaal. De grove spinazie is ook zeker een aanrader. Net als in de voetballerij is het combineren van allerlei sterspelers tot een allstar-team verreweg de beste optie. Gelukkig kan met oervoedsel al voor een paar euro. De komkommer, feta, ui en pijnboompitten komen allen van mijn favoriete winkel.

Snijd de bataat in blokjes en doe deze in een wok met een scheutje olie. Bak de blokjes kort op hoog vuur en zet ze daarna met een deksel erop op laag vuur. Hak de komkommer in partjes en stop deze in een bakje, brokkel de feta eroverheen. Besprenkel het bakje met een beetje olijfolie, balsamico-azijn en een snufje peper. Snijd een ui. Fruit in een koekenpan de ui in een vleugje olie en voeg de worstjes erbij. Bak op hoog vuur de worstjes bruin en zet daarna het vuur laag. Stop de spinazie in de wok. Na een paar minuten met de spinazie kan je de pijnboompitjes (wel eerst roosteren!) in de wok strooien en de boel vervolgens lekker verdelen over de bordjes.

Merquez met spinazie, bataat en een komkommer-feta salade
Merquez met spinazie, bataat en een komkommer-feta salade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram bataat – €1
  • 300 gram merquez – €2
  • 400 gram spinazie – €1
  • halve komkommer – €,4
  • 100 gram feta – €,4
  • handje pijnboompitten – €,5
  • 1 ui – €weinig
  • scheutje olijfolie – €weinig
  • scheutje balsamico – €weinig

Heel lekker. Deze combinatie van toppers is erg geslaagd. De salade erbij maakt de boel net af en ondanks de verscheidenheid aan ingrediënten is het erg goedkoop. De pijnboompitten bij de spinazie vind ik fantastisch smaken. Hoewel feta dan wel niet oer is, ga ik hier toch echt een onmogelijk hoge score van 5-oerbossterren uitdelen. Het is werkelijk een aanrader.

oerbosrating van 5 sterren
oerbosrating van 5 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>