Lamskebab met pompoen en paksoi

Kosten: €3,50 p.p.     Bereidingsduur: 40 minuten    Oerbosrating: ****

Nu het nog pompoenseizoen is wil ik daar graag volop van genieten. Ik kocht lamskebab bij een islamistische buurt super in het centrum van Delft. Helaas weet ik de naam niet meer. Ik wist nog niet wat ik erbij ging eten. Opeens kwam daar de openbaring. Kebab met pompoen. Wat wil een mens nog meer. De pompoen kocht ik bij Ekoplaza Delft op aanraden van een trouwe lezer. En inderdaad, hij was goedkoper dan bij de reguliere supermarkt. Paksoi van de AH zag er lekker uit dus dat maakte de maaltijd compleet. De pompoen heb ik met tijm en honing gebakken. Jummie.

Snijd de pompoen in tweeën en lepel de pitten eruit. Schil beide helften en snijd deze in blokjes. Bak de pompoenblokjes op hoog vuur in boter rondom bruin. Na een paar minuten kan het vuur laag en voeg je de tijm en de honing toe. Deksel erop en een minuut of 25 op laten staan tot hij boterzacht is. Leg 10 minuten voor het einde de kebabjes in een koekenpan en bak deze door-en-door gaar. De paksoi kan je in reepjes snijden en een paar minuten wokken in olie.

Lamskebab met pompoen en paksoi
Lamskebab met pompoen en paksoi

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram lamskebab – €4
  • 1 pompoen – €2,3
  • 400 gram paksoi/halve paksoi – €1 (het gekochte exemplaar was heel groot)

De lamskebab was fenomenaal van smaak. Heerlijk vlees, heerlijk gekruid. De pompoen smaakte er goed bij. Mogelijk maakte de honing de combinatie niet veel beter, maar het smaakte goed. Paksoi kan ik ook nooit genoeg van krijgen. Al met al was ik bere tevreden. Het was volledig oer, de prijs is zeker acceptabel en de bereidingsduur is wat lang. De 4 sterren oerbosrating is dan ook meer dan verdiend.

oerbosrating van 4 sterren
oerbosrating van 4 sterren

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>