Gewokte bieten met paksoi en biefstukreepjes

Kosten: €5 p.p.     Bereidingsduur:  35 minuten    Oerbosrating: **

In mijn omgeving zie ik weinig mensen bietjes eten. Ik heb dat zelf ook jaren niet vaak gedaan. De zoektocht naar een gevarieerd oermenu maakt dat ik er niet meer omheen kan. De bietjes heb ik gekocht bij Versmarkt Medina. Biefstuk was in de bonus bij de C1000. De paksoi komt uit diezelfde winkel. Ik heb er ook een sjalotje bij gedaan, geen idee waar ik die heb gekocht.

Schil de bietjes en snijd deze in blokjes. Kook de bietblokjes ongeveer 25 minuten. Snijd in de tussentijd de biefstuk in reepjes, hak het sjalotje in kleine snippers en de paksoi in stukjes. Een kwartier nadat de bietjes op het vuur gezet zijn, smelt je wat boter in een wok. Bak op hoog vuur de biefstukreepjes rondom bruin. Zet het vuur iets lager en voeg de sjalotsnippers toe. Giet de bietjes af en gooi de blokjes in de wok en voeg als laatste de paksoi toe. Nog even een paar keer omscheppen en genieten. Eventueel met peper extra op smaak te brengen.

gewokte bieten met biefstukreepjes en paksoi
gewokte bieten met biefstukreepjes en paksoi

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 biet (300 gram) – €0,60
  • 200 gram biefstuk – €2
  • 250 gram paksoi – €2
  • 1 sjalot – €weinig

Hoewel de maaltijd volledig oer is, ben ik niet écht enthousiast. De prijs is vrij hoog en de biefstuk was eigenlijk te taai. Mogelijk heb ik het zelf iets te lang op het vuur gehad, mogelijk was het gewoon een slechte biefstuk. Je kunt niet altijd voor een duppie op de eerste rij zitten, zegt men wel eens. Daarnaast mist er nog iets in de smaak, het was weinig spectaculair. Ik heb het vermoeden dat het met wat betere biefstuk en een kleine aanpassing succesvoller kan zijn. Suggesties zijn welkom. Nu helaas maar 2 sterren.

oerbosrating van 2 sterren
oerbosrating van 2 sterren

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>