Gerookte kipfilet met avocado, wortel en sla

Kosten: €2,5 p.p.     Bereidingsduur:  < 5 minuten    Oerbosrating: ***

Tot nu toe heb ik weinig over ontbijtjes gepost. Dat heeft een simpele reden. Ik vind dat best moeilijk. Vaak houd ik het bij een gekookt ei en een hap sla, of graai ik wat nootjes. Soms doe ik wat meer mijn best. Zoals vandaag. De kipfilet komt van de AH en is vrij prijzig. Gelukkig is het geflankeerd door vrijwel gratis ingrediënten, mits je slim inkoopt. Daarom ga ik voor avocado’s vrijwel standaard naar Versmarkt Medina in Amsterdam Oost. Alle overige ingredienten komen dan ook van deze mooi buurtsuper. Het betreft overigens Romano sla. Lekker hoor.

Scheur een paar slablaadjes van de krop. Was een paar wortelen, snijd de kipfilet door de helft. Snijd een avocado’s overdwars door en pulk de pit eruit, schep het vruchtvlees op je bordje naast de rest. Dat was makkelijk!

Gerookte kipfilet met avocado, wortel en sla
Gerookte kipfilet met avocado, wortel en sla

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • halve gerookte kipfilet – €1,7
  • 2 mini-avocado’s – €0,5
  • 2 blaadjes romano sla – €weinig
  • 2 wortelen – €0,3

Breakfast of champions! Hier kan ik dus echt even op vooruit en zonder afterbreakfastdip enzo. Nadeel is wel dat het enigszins prijzig is voor een ontbijtje. De kipfilet is daarin de boosdoener. De kipfilet is prima vervangbaar door worstjes, een gebraden kippendijfiletje of een ei. Maar dat is voer voor de ‘Variatietip!’ die er zeker gaat komen. Het was mega lekker, volledig oer, rammend snel klaar maar wel duur voor een ontbijtje. Een typisch gevalletje 3 sterren oerbosrating, de prijs voor een ontbijt vind ik belangrijk.

oerbosrating van 3 sterren
oerbosrating van 3 sterren

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>