Gekookte bataat met broccoli en kip

Kosten: €2,50 p.p.     Bereidingsduur: 30 minuten    Oerbosrating: **

Gekookte bataat. Dat is voor mij een primeur. Vanwege de overeenkomsten met de aardappel leek mij dit een goed idee. Het grote voordeel is dat het er uit ziet als aardappel, mits je de bataat met de paarse schil pakt. Garam masala zorgde voor wat extra smaak bij de kip. Kippendijfilet ziet er altijd ongelofelijk onsmakelijk uit, maar het is heerlijk. Om het wat toonbaarder te maken heb ik er kleine stukjes van gemaakt. Omdat ik een hekel heb aan het snijden van kipfilet, knip ik de kip. Mogelijk komt de frustratie voor uit het gebrek aan scherpe messen. Bataat kan je tegenwoordig overal kopen, ik heb de mijne bij Versmarkt Medina gehaald. Ook de kippendijfilet komt hier vandaan. De broccoli komt van de C1000. De garam masala had ik nog liggen. Je kunt het bij veel supermarkten kopen, vaak ligt het dan bij de oosterse afdeling. Het recht werd geserveerd met een andijviesalade.

Schil de bataat en snijd deze in grote stukken. Zet een pan met water op en laat de bataat ongeveer 25 minuten koken. Ze zijn gaar als je er gemakkelijk in kunt prikken, net als aardappels. Knip de kip in stukjes en doe deze in een koekenpan met een forse scheut olijfolie. Bestrooi de kip met ongeveer drie eetlepels garam masala en laat het geheel op hoog vuur rondom dichtschroeien. Zet daarna de kip voor de resterende tijd op een heel klein vuurtje met de deksel erop. Zo blijft de kip mals en wordt hij toch volledig gaar. Doe de broccoli in een pan met kokend water en kook deze ongeveer 10 minuten.

bataat, broccoli en kip
Gekookte bataat met broccoli en kip

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 500 gram bataat – €1
  • 500 gram broccoli – €0,70
  • 450 gram kippendijfilet – €2,70
  • drie eetlepels garam masala – €weinig

Volledig oer! En absurd goedkoop. Het eten viel desalniettemin een beetje tegen. De grote tegenvaller was de gekookte bataat. De bataat was erg glazig en de smaak leent zich wat mij betreft niet heel goed als los bijgerecht. De broccoli was prima en ik de kippendijfilet was lekker als altijd. De maaltijd was heel veel beter geweest als de bataat gebakken was en de broccoli en kip er doorheen geroerd waren. Helaas. Op basis van de prijs en het oergehalte zou deze maaltijd een weergaloze score kunnen behalen. Smaak is toch echt doorslaggevend. Twee sterren.

oerbosrating van 2 sterren
oerbosrating van 2 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>