Gebakken ei met merquez en avocado

Kosten: €1,50 p.p.     Bereidingsduur:  10 minuten    Oerbosrating: *****

Tijd voor een ontbijt suggestie. Oerontbijten vind ik zelf nog wel eens lastig. Uit de oergedachte kan je in principe ook prima zonder ontbijt, het was immers een beter idee om je eten allemaal ‘s avonds op te maken. Anders kon het zomaar zo zijn dat je door een sabeltandtijger wakkergesponnen zou worden ‘s nachts. Gisteren had ik erg veel zin in een ontbijtje. In mijn koelkast had ik nog ei en worstjes, in de kast nog avocado. Lekker! Worstjes en de (twee mini) avocado(s) kwamen van Versmarkt Medina, de herkomst van het ei zal mij een worst wezen.

Maak wat olijfolie heet in een koekenpan. Sla een ei stuk op de rand van de pan en kieper de inhoud in de pan. Leg ook de merquez in de pan op een stukje waar nog geen ei zit. Is je pan te klein? Dan pak je nog een koekenpan. Snijd ondertussen de avocado open, verwijder de pit.  Maak met een dun mesje sneden in de lengterichting van de avocado en graaf met een eetlepel de plakjes in één soepele beweging uit de schil. Als het ei en de worstjes gaar zijn leg je ze op een bord met de avocado ernaast.

gebakken ei met merquez en avocado
gebakken ei met merquez en avocado

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 ei – €0,30
  • 100 gram merquez – €0,65
  • 2 mini avocados – €0,50

Ja! heerlijk zo’n ontbijt. Het is even wennen, een boterham met hagelslag of een bakje kwark is toch echt wat anders. Maar voedzaam dat dit is. Mocht je iets minder behoefte hebben aan al dat exotisch kan je natuurlijk prima wat mildere vleesproducten nemen. Daar komt vast nog een keer een Variatietip! van. Persoonlijk kan ik de smaak van deze worstjes goed aan ‘s ochtends. De prijs is goed, de smaak is heerlijk, het is ook volledig oer. Ik kan niet anders dan de maximaal haalbare score van 5 sterren toekennen voor het eerst. Gefeliciteerd!

oerbosrating van 5 sterren
oerbosrating van 5 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>