Courgettesoup met bleekselderij en merquez

Kosten: €2 p.p.     Bereidingsduur: 15 minuten    Oerbosrating: *****

Naast een goed gevulde salade voor de lunch kan ik een soepje ook zeker aanbevelen. Een stevige soep hoeft niet veel tijd te kosten en je krijgt mega veel groente binnen, mits je ze in de soep doet natuurlijk. Vorige week heb ik de laatste merquez en alles wat er nog in de koelkast lag in één soep gegooid. Heerlijk was het. De courgette had ik bij de C1000 gehaald, de bleekselderij en de crème fraîche kwam daar ook vandaan. Waar ik mijn merquez haal is voor de trouwe volgers geen verrassing meer, de halve rode peper die er doorheen ging is uit dezelfde winkel.

Zet een paar centimeter water op in een pan. Breek de courgette in stukken en doe deze in de pan. Haal een paar stengels van de bleekselderij af en leg ook deze in stukken in de pan. Deksel erop en 10-15 minuten laten koken. Bak in de tussentijd de merquez in een koekenpan en snijd deze in stukjes. Voeg aan het eind stukjes rode peper toe aan het kokende water. Giet daarna het kookvocht af in een bakje. Met de staafmixer pureer je alles tot het een mooie brij is. Giet het kookvocht terug totdat je de gewenste verdunning hebt bereikt. Ik hou de soep vaak best stevig. Als je te weinig kookvocht hebt kan je het gewoon aanvullen met water uit de kraan. Stukjes merquez erin. Eventueel op smaak brengen met goede klodder crème fraîche.

courgettesoup met bleekselderij
courgettesoup m

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 courgette -€1
  • 4 stengels bleekselderij – €0,8
  • 200 gram merquez – €1,3
  • halve rode peper – €0,3
  • klodder chrème fraîche – €weinig

De smaak was verbazingwekkend goed. Ik ben niet zo’n bleekselderij fanaat, maar de typische smaak was een stuk milder in soepvorm. Courgette in een soep is altijd een feest en merquez en ik zijn twee handen op een buik. Fantastisch. De  crème fraîche is niet oer rode peper strikt genomen ook niet, ik vind het wel kunnen. Je kunt het overigens ook weglaten. Prijs laag, oer hoog, smaak goed. 5 sterren!

oerbosrating van 5 sterren
oerbosrating van 5 sterren

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>