Chinese koolsalade met avocado, wortel en merquez

Kosten: €2,50 p.p.     Bereidingsduur: 15 minuten    Oerbosrating: ***

Zojuist geluncht met een lekkere salade. Het is een uitdaging om met een salade voldoende calorieën naar binnen te krijgen. Ik had vorige week Chinese kool gekocht, er lag ook nog een bos penen in de koelkast. De avocado en de merquez heb ik, zoals meestal, gekocht bij Versmarkt Medina. Voor wat extra calorieën heb ik er een beetje Grana Padano bij gedaan.

Bak de merquez in een koekenpan, boter of olie is vaak niet nodig. Terwijl je je laat bedwelmen door de heerlijke Afrikaanse geuren begin je met het snijden van de de rest. Snijd de Chinese kool in hapklare stukjes. Snijd de wortel in plakjes, en de Grana Padano in brokjes. Snijd de avocado open. Haal de pit eruit en lepel deze uit. Als de worstjes na een minuut of 8 gaar zijn snijd je deze in kleine stukjes. Gooi alles in een kom. Met olijfolie kan er nog wat extra vet toegevoegd worden.

Chinese kool salade
Chinese koolsalade

 

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • een kwart chinese kool – €0,40
  • 3 wortelen – €0,30
  • 150 gram merquez – €1
  • 1 mini-avocado – €0,25
  • 20 gram Grana Padano – €0,40
  • scheutje olijfolie – €weinig

De maaltijd is bijna volledig oer. Alleen het vleugje kaas past er wat dat betreft niet in. De smaak was prima. De kaas past er alleen niet heel goed bij. De wortel, avocado, chinese kool combinatie is wel lekker. Ik vond het weinig speciaal, maar wel een dikke voldoende. De prijs is goed, het oergehalte ook. Drie sterren daarom.

oerbosrating van 3 sterren
oerbosrating van 3 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>