Biefstuk met gekookte pompoen en bloemkool

Kosten: €5 p.p.     Bereidingsduur: 30 minuten    Oerbosrating: ***

Mijn favoriete bron van calorieën is nog helemaal niet aan bod gekomen. De pompoen! De biologische pompoen was te koop bij de C1000. Hij was erg lekker zelfs. Ook de biefstuk komt daar vandaan en was toevallig in de bonus. De bloemkool heb kosteloos ik uit mijn ouderlijk huis meegkregen, het betrof een biologische Albert Heijn bloemkool. Normaal gesproken zou ik deze niet biologisch kopen, dat vind ik simpelweg te duur. Overigens is deze slechts €0,2 duurder dan de bloemkool van reguliere teelt.

Snijd de pompoen dwars door de midden en lepel de pitten uit de twee helften. Schil de pompoen. Ik gebruik daarvoor een kaasschaaf, dat werkt voor mij beter dan een dunschiller of mes. Snijd de pompoen in blokjes stop deze in een pan met kokend water. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd de bloemen (?) van de stronk. Stop, ongeveer 10 minuten na de pompoen, ook deze in een pan met kokend water. Een paar minuten na de bloemkool kan de biefstuk in de koekenpan. Rondom aanbakken in wat boter en nog een paar minuten op wat lager vuur laten staan. Beide pannen afgieten en klaar is kees.

biefstuk met pompoen en bloemkool
biefstuk met pompoen en bloemkool

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 400 gram biefstuk – €4
  • 1 pompoen – €2,7
  • 1 bloemkool – €3

Persoonlijk vind ik gebakken pompoen nog iets lekkerder. Gekookte pompoen mag er zeker ook zijn. De biologische bloemkool was goed van smaak en de biefstuk was ook heel behoorlijk. Al met al vind ik het wel een beetje een dure maaltijd geworden. Het oerniveau is daarentegen wel weer heel hoog. De smaak kan nog wat beter door de pompoen te bakken. Ik denk ook dat andere groenten de prijs kunnen drukken. Daarom 3 sterren.

oerbosrating van 3 sterren
oerbosrating van 3 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>