Andijvie salade met feta en amandel

Kosten: €1 p.p.     Bereidingsduur: < 5 minuten    Oerbosrating: ****

Een salade voor naast de maaltijd kan net het verschil maken. Vandaag heb ik een andijvie salade met feta en amandel gemaakt, met een honing, balsamico-azijn olijfolie dressing. Andijvie is perfect voor de goedkope snelle salade. Een zak van 500 gram fijngesneden andijvie is al voor €1,99 te koop bij de Albert Heijn. Daar maak ik ongeveer 5 porties sla van. De feta komt van mijn geliefde islamitische buurtsuper en de amandelstukjes had ik toevallig nog liggen.

Doe de een geschikte hoeveelheid andijvie in een schaal. Bestrooi deze met stukjes amandel. Snijd de feta in kleine blokjes en doe deze bij de andijvie en amandel. Doe ongeveer twee theelepels honing in een bakje, voeg hier twee eetlepels olijfolie en een theelepel balsamico-azijn bij. Roer de dressing goed door. Giet de dressing daarna over de salade. Omscheppen, klaar.

andijviesalade met feta en amandelen
Andijviesalade met feta en amandelen

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram andijvie – €0,70
  • 80 gram feta – €0,60
  • klein handje amandelen –  €0,50
  • scheutje olijfolie – €weinig
  • scheutje balsamico-azijn – €weinig
  • hoopje honing – €weinig

De smaak vind ik heerlijk. Het bittere van de andijvie versus het zoete van de dressing. De prijs is ook prachtig en het is heel snel klaar. Helaas is feta niet oer dus komt de score uit op een ‘magere’ vier sterren!

oerbosrating van 4 sterren
oerbosrating van 4 sterren

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>